Våra tjänster

Spolbil Uppsala

Har ni akut stopp i avloppet? Ring vår fastighetsjour0771-410 900!

RING FASTIGHETSJOUR

Avloppsrensning minskar risken för stopp i avloppet

Stopp i avloppet drabbar alla någon gång, tillfälligt eller akut. Avloppsrensning fungerar inte bara som lösning på stopp i avloppet, utan också som en viktig förebyggande åtgärd innan problemet uppstår och blir onödigt dyrt för dig.

Avloppsrensning & spolning med FSAB:s certifierade rörexperter

Om du ser till att rensa med jämna mellanrum så kan oväntade stopp i avloppet undvikas, och du tar bättre hand om dina rör. Den allmänna rekommendationen är att genomföra underhållsspolning eller stamspolning när det gått 5–7 år sen senast. Beroende på storlek och användning av avloppen i ditt hem eller lokal så kan intervallerna variera.

FSAB utför din avloppsrensning i Uppsala med omnejd, och hjälper dig självklart med att uppskatta hur ofta ditt avlopp behöver underhållas för att undvika framtida stopp.

BOKA AVLOPPSPOLNING

Så går en avloppsrensning till

När vi rensar stopp i avlopp så använder vi oss av högtrycksspolning med hetvatten. Det höga trycket från vattnet spolar rent avloppet från fett, avlagringar och smuts som kan orsaka stora problem och stopp om de får byggas på under längre tid. Just därför är avloppsrensning lika viktigt att genomföra för att undvika stopp i avloppet, inte bara för att lösa problemet när det uppstår akut.

Stopp i avlopp – så förebygger du

Det enklaste sättet att förebygga stopp i avloppet är dock att fundera över vad du själv gör, och hur du kan undvika att smuts och annat ansamlas i ditt avlopp. En väldigt enkel åtgärd för att förhindra stopp i avlopp är att helt enkelt tänka på vad som bör och inte bör spolas ner!

Avloppet i köket

Fett från matlagning är en stor bov när det kommer till stopp i kökets avlopp, så välj inte den lata vägen när det är dags att diska. Torka upp fett och olja med papper, och släng i soporna eller häll i en PET-flaska i stället för att spola ner det i vasken!

Avloppet i badrummet

I toaletten bör du endast spola ner toapapper. Tamponger, våtservetter och liknande ska alltid slängas i soporna. I golvbrunnen i dusch och badkar samlas snabbt hår, smuts, tvål och hudrester, så se till att rensa golvbrunnens sil med jämna mellanrum.

Men även de allra bäst skötta avloppen behöver ibland få extra kärlek i form av en renspolning.

ny spolbil fsab

Stopp i avloppet? Vi erbjuder avloppsspolning till fast pris!

Fast pris 2447 kronor*

Detta ingår vid beställning av avloppsrensning:

  • Etablering / avetablering inom radie ifrån Uppsala centrum 20 kilometer
  • Arbetskostnad och spolbil
  • Gäller måndag – fredag 07.00 – 16.00
  • Renspolning av normalt avloppsstopp
  • Inklusive moms och rotavdrag
    * rotavdraget gäller ej bostadsrättsföreringar
BOKA AVLOPPSPOLNING

Förfrågan

Har du frågor eller funderingar på våra tjänster? Ring oss på 0771 – 410 900 eller använd formuläret här så kontaktar vi dig.

Har du frågor eller funderingar på våra tjänster?